طبق بررسی های انجام شده میلیون ها لیتر آب در روز فقط برای مصارف خارج از خانه  هدر می رود. عمدتا برای آبیاری گل و گیاه و… . بیش از نیمی از این آب ها به دلیل استفاده از روش های آبیاری ناکارآمد قدیمی و سنتی هدر می رود. بهترین راه حل برای جلوگیری از هدر رفتن آب استفاده از سیستم آبیاری هوشمند در خانه هوشمند و یا هر مکان دیگری می باشد.

سیستم آبیاری هوشمند می تواند بر اساس فضای موجود در زمان های قابل برنامه ریزی مصرف آب را کنترل کند. این المان ها و سنسور ها به طور قابل توجهی راندمان استفاده از آب در فضای باز را بهبود می بخشند.

بر خلاف سیستم های آبیاری سنتی که بر مبنای یک زمان بندی معمول و تایمر بود، سیستم آبیاری هوشمند امروزی در خانه هوشمند یا باقی مکان ها می تواند وضعیت آب و هوا، شرایط خاک، تبخیر آب، میزان نیاز گیاه به آب و … را نظارت کند و به طور خودکار شرایط آبیاری را به صورت واقعی و با توجه به شرایط مکان تنظیم کند.

به طور مثال با افزایش درجه حرارت و یا کاهش بارندگی، این سیستم می تواند با توجه به نوع خاک و میزان مناسب آب برای گیاه و باقی متغیر ها نحوه آبیاری را تغییر دهد.

تفاوت بین سنسور های مبتنی بر آب و هوا و سنسور رطوبت خاک

در اصل دو نوع سنسور برای کنترل آبیاری هوشمند در خانه هوشمند وجود دارد:

الف- سنسور مبتنی بر آب و هوا

ب- سنسور رطوبت خاک

انتخاب هرکدام از این روش ها به موقعیت جغرافیایی و محیط بستگی دارد.

الف) سنسور های آبیاری هوشمند مبتنی بر آب و هوا

این سنسور ها به عنوان سنسور کنترل کننده تبخیر و تعرق نیز شناخته می شوند. این سنسور ها از داده های محلی هواشناسی برای تنظیم برنامه های آبیاری استفاده می کنند. تبخیر و تعرق ترکیبی از تبخیر از سطح خاک و تعرق از سطح گیاه است. این سنسور ها اطلاعات مربوط به وضعیت آب و هوا را جمع می کنند و زمان آبیاری با مقدار مناسب پاشش را تنظیم می کنند.

این سنسور ها داده های هواشناسی را بر اساس چهار پارامتر دما، باد، تابش خورشید و رطوبت کنترل و بررسی می کنند. این دقیق ترین روش محاسبه برای تنظیم میزان آبیاری هوشمند در خانه هوشمند می باشد.

از این داده ها به سه روش استفاده می شود:

  • استفاده از داده های هواشناسی از یک منبع عمومی و محاسبه تبخیر و تعرق گیاه و خاک محل مورد نظر و ارسال این داده های به واحد کنترلر از طریق اتصال وایرلس
  • استفاده از تاریخچه تبخیر و تعرق گیاه و خاک و تاریخچه آبیاری در منطقه
  • و در آخر استفاده از داده های هواشناسی در محلی که می خواهیم آبیاری انجام شود و سپس محاسبه تبخیر و تعرق خاک و تنظیم پاشش آب

ب) سنسور بررسی رطوبت خاک برای آبیاری هوشمند در خانه هوشمند

این سنسور ها رطوبت خاک را اندازه گیری می کنند. این سنسور ها در کنار ریشه چمن، درخت و درختچه ها نصب می شوند و به طور دقیق رطوبت خاک را اندازه گیری می کنند و این اطلاعات را به واحد کنترل ارسال می کنند. این اطلاعات به دو صورت مورد استفاده قرار می گیرند.

  • سیستم آبیاری برنامه ریزی شده که به صورت تایمر های سنتی عمل می کند و در زمان و مدت معین شروع به فعالیت می کند. با این تفاوت که در صورت کافی بودن رطوبت خاک فعالیت آبیاری متوقف می شود.
  • سیستم آبیاری در صورت نیاز، به این شکل عمل می کند که توسط کاربر یک آستانه ی رطوبت بالا و پایین تنظیم می شود و سپس با توجه به این محدوده سیستم اقدام به آبیاری می کند.

سیستم آبیاری هوشمند در خانه هوشمند و صرفه جویی در مصرف آب و هزینه

کارشناسان معتقدند سیستم های آبیاری هوشمند و سنسور ها در مقابل روش های آبیاری سنتی ، مصرف آب را به شدت کاهش می دهد. بر اساس مطالعات بین 30 تا 50 درصد در مصرف آب صرفه جویی می شود.

شرکت هوشمند سازان رایکا با بهره گیری از بهترین تکنولوژی های روز دنیا در زمینه خانه هوشمند، می تواند در بحث خانه هوشمند و آبیاری هوشمند مشاور شما باشد.